Političko djelovanje kakanjskih penzionera

Političko djelovanje kakanjskih penzionera

16.05.2016. - Stranka penzionera/umirovljenika Općine Kakanj izlazi na lokalne izbore sa listom od 33 kandidata za Općinsko vijeće, a podržat će i jednog kandidata za načelnika, kada sa kandidatima obavi razgovore

Stranka penzionera/umirovjenika Općine Kakanj, održala je sjenicu Predsjedništva na kojoj su usvojeni zaključci po osnovu više aktuelnih unutarstranačkih aktivnosti.

Konstatovano je da su uspješno prikupljni potpisi podrške podrške za prijavu starnke na ovogodišnje lokalne izbore. Prikupljeno je 300 potpisa, a zakonski minimum bio je 200+10 posto.

Zatim je zaključeno da će Stranka na lokalne izbore u Kaknju izaći sa listom za Općinsko vijeće od 33 kandidata. Kandidiranja će biti biće kroz organe Stranke i u 30 mjesnih odbora. Dogovoreno je da se obave konsultacije i uputi dopis Udruženju penzionera Općine Kakanj o popunjavanju liste za Vijeće Općine Kakanj sa pet kandidata iz ovog Udruženja.

Predsjedništvo je razmatralo i prijedlog jedne političke stranke o podršci zajedničkom kandidatu za općinskog načelnika. Zaključeno je da Stranka penzinera/umirovljenika BiH, Općinski odbor Kakanj, neće imati kandidata za načelnika, te da je za opciju više kandidata pri čemu će konačan stav o tome kojeg će kandidata podržati donijeti poslije isticanja kandidatura i razgovora sa svim kandidatima za općinskog načelnika.

U subotu 21.maja, kakanjska stranka penzionere/umirovljenika će učestvovati na tradicionalnom druženju penzionera, koje se za područje Zeničko-dobojskog kantona organizira na Smetovima. Dogovoreno je da se spiskovi zainteresiranih, zaključe do 18. maja, a cijena za odlazak na ovaj izlet je sedam KM.

U Stranci penzionera/umirovljenika Općine Kakanj ističu da se značajan aktivitet u mjesnim odborima, odvija u Kaknju 1, Donjem Kaknju i Doboju, a posebno u Aktivu žena. Opredjeljenje Stranke je da se kod kandidiranja minimalno 40 procenata mjesta odvoji za žene.

Stranka penzionera/umirovljenika Općine Kakanj, konstituisana je na Izbornoj konferenciji u decembru prošle godine, kada je izabrano Predsjedništvo u čijem sastavu su: Džemal Hadžić, predsjednik, Mirko Lukić, potpredsjednik, Milenko Srdić, potpredsjednik i članovi:Šerif Ramović, Halim Alajbegović, Dževad Kadić i Adila Zahirović. Na istoj Konferenciji izabran je i Općinski odbor, kojeg sačinjavaju delegati iz 30 mjesnih odbora. Predsjednik Općinskog odbora je Munir Karahodžić, a potpredsjednici su Stjepan Lozančić i Avdo Berbić.

KakanjLive