Živinice: Počela predizborna kampanja

U prostorijama Doma penzionera 16. oktobra 2020. godine otvorena je predizborna kampanja Stranke penzionera/umirovljenika BiH - Gradska organizacija SP Živinice, na kojoj su predstavljeni kandidati ove političke partije za predstojeće lokalne izbore.

Penzionerima će biti bolje samo sa svojom Strankom penzionera – umirovljenika BiH u zakonodavnoj vlasti

U prepunoj dvorani Doma kulture u Banovićima 7.9.2018. održan je veliki predizborni skup SP-U BiH, na kojem su se okupili članovi, brojni građani i simpatizeri ove stranke.

Na skupu je naglašeno: Stranka penzionera - umirovljenika BiH preferira da postane važan i odgovoran politički subjekt. Bosnu i Hercegovinu, kakvu mi želimo graditi, priželjkuje godinama i oko jedan i po milion siromašnih i onih ispod granice siromaštva, obespravljenih i poniženih građana BiH.

Programska Konvencija Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Dana 07.08.2018.godine u Domu Mladih Skenderija održana je Programska Konvencija Stranke penzionera/umirovljenika BiH.

U prepunoj sali okupilo se oko hiljadu članova i simpatizera ove stranke koji su došli iz svih dijelova Federacije BiH da se upoznaju sa programskim politikama i izbornim ciljevima i da pokažu da se armija penzionera budi. Pored toga imali su priliku da da uživo čuju i upoznaju svoje Kandidate sa listi a koji će ih predstavljati na narednim izborima u Oktobru.