PENZIONERI ZASLUŽUJU BOLJE

U organizaciji Kantonalne organizacije Stranke Penzionera/Umirovljenika BiH ZDK 15.08.2018. godine održana je javna tribina na temu: “Da li penzioneri/Umirovljenici zaslužuju bolje” a ista je održana u velikoj Sali Gradskog vijeća Zenica na kojoj su pored uvodničara i mnogobrojnih članova stranke kao i građana prisustvovali i predsjednica SP/U BiH sa članovima rukovodstva stranke.

Tema je bila jako zanimljiva i dobro predstavljena od strane uvodničara a tražio se odgovor na pitanje "mogu li, trebaju li i žele li penzioneri/umirovljenici u FBiH bolji status u društvu.

Glavni uvodničar u ovu temu bio je ekonomski stručnjak Prof.Dr. Anton Jekauc koji je u svom uvodnom izlaganju dao osvrt na ekonomsko stanje te refleksije i uticaje istog na stabilnost budžeta PIO/MIO FBiH.

U nastavku rada tribine svoje učešće i doprinos dali su i uvodničari-izlagači mr.Hasan Topalović po pitanju “Socijalne politike i iseljavanja stanovništva”, Dr.Drljević Ednan po pitanju “Uticaj zdravstva na produženje života i osjećaj zadovoljstva penzionera.

Predsjednik Gradske organizacije SP/U BiH Zenica Senad Pajić u svom izlaganju je govorio o “Spoznaji penzionera/umirovljenika o političkom organizovanju” . U svom stručnom i iscrpnom izlaganju dipl.soc. Nurka Babović govorila je na temu “Da li penzionerke/penzioneri zaslužuju bolje”

Poslije 2 sata izlaganja uvodničara i završnog obraćanja predsjednice SP/U BiH g-đe Sonje Akšamija koja je u svom obraćanju naglasila da je evidentno da penzioneri/umirovljenici zaslužuju, žele i hoće bolje” u državi koju su svojim radom i znanjem gradili, završeno je razmatranje ove teme.

Nakon toga bilo je izuzetno mnogo pitanja prisutnih na koja osim nekoliko ključnih, zbog kratkoće vremena nije bilo moguće odgovoriti ali je ostala obaveza da se naknadno razmotre.

Javna tribina je ponovo pokazala da penzioneri - umirovljenici znaju šta hoće u oktobru 2018.godine.