Penzionerima će biti bolje samo sa svojom Strankom penzionera – umirovljenika BiH u zakonodavnoj vlasti

U prepunoj dvorani Doma kulture u Banovićima 7.9.2018. održan je veliki predizborni skup SP-U BiH, na kojem su se okupili članovi, brojni građani i simpatizeri ove stranke.

Na skupu je naglašeno: Stranka penzionera - umirovljenika BiH preferira da postane važan i odgovoran politički subjekt. Bosnu i Hercegovinu, kakvu mi želimo graditi, priželjkuje godinama i oko jedan i po milion siromašnih i onih ispod granice siromaštva, obespravljenih i poniženih građana BiH.

Dugoročno, naš Program je realan i ostvariv, on je vodić svim dobrim ljudima na putu izgradnje BiH i njene transformacije u BOLJU, demokratsku PRAVNU državu.

Glavni ciljevi Stranke su ovacijama pozdravljeni i dobili snažnu podršku, jer su prepoznati kao realni i moguće ostvarivi na dobrobit prije svega penzionaera ali i svih građanja BiH.

Kampanju je zvanično otvorila Predsjednica stranke gospođa Sonja Akšamija, koja je u svom nadahnutom obraćannju u kojem je od više naših ciljeva posebno naglasila dva. Prvi je očuvati cjelovitu BiH po mjeri svih nejenih građana; a drugi je veća penzija do 20 % za najmanje 300 hiljada penzionera. To je realno i moguće samo penzioneri trebaju izabrati tu mogućnost 7. Oktobra, glasajući za svoju Stranku penzionera umirovljenika BiH.

Nakon predstavljanja svih kandidata za Skupštinu TK i nosilaca listi za sve nivoe vlasti, na skupu su govorili i: Spomenka Mićić, nosilac liste za Skupštinu TK, za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Besim Mehić i Ramiz Ibričević, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Jovanka Marić, te najmlađa kandidatkinja za Skupštinu TK, dvadesetogodišnja Šejla Smailović iz Banovića.

Posebno su pozdravljeni nosioci lista za Skupštinu ZDK i Parlamentarni dom FBiH, gosp. Ednan Drljević i Senad Pajić.

Odabrali smo pravu poruku „Pokreni“ jer našoj BiH, nikad kao danas nije bilo potrebnije: znanje, iskustvo, tolerancija i solidarnost, dijalog i kultura. Mi u našim redovima to sve imamo i odlučno želimo sve to podariti i građanima i državi, jer sve ovo zajedno sa patriotizam, moralom i pravdom nema cijenu.