Živinice: Počela predizborna kampanja

U prostorijama Doma penzionera 16. oktobra 2020. godine otvorena je predizborna kampanja Stranke penzionera/umirovljenika BiH - Gradska organizacija SP Živinice, na kojoj su predstavljeni kandidati ove političke partije za predstojeće lokalne izbore.

Predsjednik Gradske organizacije SPU BiH Živinice Faik Hadžić je u svom obraćanju istakao da penzioneri moraju sami da se brinu o sebi, jer je na osnovu dosadašnjeg iskustva dokazano da o ovoj populaciji niko dovoljno ne brine.

“Druge političke partije za nas penzionere ne čine ono što treba, te zato moramo preuzeti stvari u svoje ruke. Naša lista je sačinjena od iskusnih, poštenih i dosljednih građana, spremnih da pomognu ne, samo našoj populaciji, već svim građanima, posebno mladima”, rekao je Hadžić.

Nositelj liste za lokalne izbore je profesor Jusuf Beridan je poručio: “Stranka penzionera je formirana s ciljem da se bori za prava penzionera i želimo stvoriti povoljniji ambijent za život. Pokrenuli smo 15 pitanja da bi taj život bio poboljšan, ne samo nas, već i za mlade, koji su nam prijeko potrebni. Ne samo zato da svojim radom pune budžete, već i pomažu svoje roditelje, koji često ostaju sami, prepušteni sami sebi. Moramo našu lokalnu zajednicu učiniti ljepšom za život svih građana, tj. da bude servis građana”.